22.1.08

Villaa Norjasta

Garnhuset Trondheimin keskustassa osoitteessa Fjordgata 62 pitää mielestäni aika laajaa valikoimaa erilaisia villalankoja. Pääosassa ovat norjalaiset langat kuten Lanett, Smart, Sisu, Tove, Fritidsgarn jne. Löytyy myös mohairia ja alpakkaa eri valmistajilta sekä Schachenmayrin lankoja. Puuvillalankavalikoima ei ole mielestäni kovin hyvä, mutta erilaisia sekoitteita, joissa on esim. viskoosia tai silkkiä, on ihan kivasti. Muovisekoitelankojakin löytyy. Lisäksi ohjelehtisiä, helmiä, nappeja, solkia ja puikkoja rajoitettu valikoima. Palvelu on asiallista, saa katsella rauhassa ja tarvittaessa voi pyytää apua.

Jens Hoffin lankakauppoja löytyy useammasta kauppakeskuksesta: Trondheim Torg keskustassa, City Syd E6:n varrella kaupungin eteläpuolella ja KBS Laden kaupunginosan suunnassa. Erityisesti mainittavaa lankavalikoimasta on hyvä alpakkavalikoima ja hyvät puuvillalangat (mm. Safran ja Muskat). Lisäksi nappeja ja muuta tilpehööriä sekä asiantuntevat myyjät.

Norjassa ei lankoja paljoa löydä marketeista, mutta City Lade -kauppakeskuksen Obs! pitää pientä valikoimaa lankoja (villaa, puuvillaa), puikkoja ja ohjelehtisiä.

Myös Rema 1000 -halpaketjun liikkeissä (joita muuallakin kuin Trondheimissa) on pieni valikoima lankaa ja puikkoja, ainakin edullista Mor Aase -lankaa ja peruspuuvillalankaa.

Muun muassa hintavia käsitöitä ja kansallispukutarvikkeita myyvät Husfliden-myymälät (eri puolilla Norjaa) myyvät myös lankaa ja neulontatarvikkeita.

Edullisia villa- ja puuvillalankoja löytyy myös Europris-liikkeiden myymälöistä, joita on ympäri Norjaa. Valikoimassa on mm. halpoja hyvin huovuttamiseen sopivia lankoja.

Spar Kjøp -ketjun kaupoissa on myös halpoja villa- ja puuvillalankoja. Trondheimista lähin kauppa on kaupungin ja Værnesin lentokentän välillä (Dalabakkan 49, Sveberg, Hommelvik) E6:n varrella.

Nøstebarn-niminen kauppa myy myös lankaa sekä neuleohjeita (erityisesti lapsille). Trondheimissa kauppa on Fjordgaten varrella. Lankavalikoimassa on vyyhdillä myytäviä eripaksuisia merinolankoja (2-3-säikeistä), silkkivillaa (vain muutama väri), angoravillaa ja lanoliinivillaa.

Edistyneelle shoppaajalle vinkiksi Litt av hvert- putiikki Risvollan senterissä Trondheimin Risvollanin kaupunginosan korkeassa kerrostalossa. Sieltä löytyy villa- ja puuvillalankojen lisäksi myös konelankaa ja pientä tilpehööriä, kuten nappeja, nauhoja ja puikkoja. Mukavat myyjät.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Europris-ketjun myymälöissä joita on ympäri norjaa löytyy myös usein kattavat lankaosastot! Pääasiassa noita norjalaisia "rasvahäntälampaan" villalankoja, mutta myös todella laadukasta puuvillalankaa olen virkkaukseen ostanut jo vuosia tuolta! (merkkiä en nyt muista ja kaikki vyyhdit on keritty ja vyötteet hukassa mutta muistaakseni ihan norjalainen merkki) Ja hinnat on edullisemmat muutenkin kuin paikallisissa käsityökaupoissa isosta ketjusta kun on kyse!

Ja tuo norjalainen villalanka on muuten huomattavasti kestävämpää ainakin sukkalankana kuin suomalainen vastaava! Ja pitää myös kosteutta paremmin! Ihmekkös tuo kun norjalaisia sukkamalleja hieman opiskeltuani tajusin muutamien olevan ihan tarkoitettuja kenkien sijaan ulkona käytettäviksi talvisin...???

Aila kirjoitti...

Hei,

Norjan Hamarista löytyy aivan ihastuttava lankakauppa Garn Og Vevstuen, jonka osoite on Torggt 72. Siellä on upeat värivalikoimat muun muassa Droppsin ja Sandnes Garnin langoista. Henkilökunta on ystävällistä. Oman asiani sain sönkötettyä pahoin ruostuneella ruotsilla, joten englanninkielellä asioimisesta en osaa sanoa.

Memmu kirjoitti...

Kiitos molemmille kommenteista! Lisäilen noita antamianne tietoja blogiin kunhan ehdin.

Nunt kirjoitti...

Pistänpä tähän vielä lisäksi, että KBS-sentterin Nillessä on pieni valikoima lankaa. Villaa huopuvana ja sukkasekoitteena (ainakin Siljeä), ja puuvillaakin löytyy (muistaakseni Mayflowerilta). Löytyy myös tavallisia metallisia neulepuikkoja jonkin verran, sekä ohjelehtisiä.

En tiedä ketjun muista kaupoista - ainakaan Trondheim Torgin Nillessä ei ollut lankaa.

Nunt kirjoitti...

No ei olisi pitänyt omaan muistiinsa taas luottaa: Nillessä myytävät langat ovat Gjestalia, puuvilla mukaanlukien.

Tarkistettu Valentinlystin Nille, jossa myös lankoja myynnissä. BabyUll, 100% 19,90 nok.

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Saakohan jostain tilattu Mor aase- villalankaa? Ostin sitä Remasta kesällä, mutta näyttää loppuvan pahasti kesken. Olisi mukava saada villatakki valmiiksi. Merja

Memmu kirjoitti...

Hei, epäilen, että sitä ei saa kuin Remasta. Jos et itse pääse ostamaan, voisimme ehkä sopia että lähetän sinulle tarvitsemasi langat.

Anonyymi kirjoitti...

Mummu, se olisi aivan loistavaa! :D Maksan luonnollisesti postikulut ja langat. Otatko yhteyttä sähköpostiin meria82@hotmail.com niin voidaan sopia kuviosta ja katsoa onnistuuko.